YENİ NESİL GELİNLERE YENİ NESİL MÜCEVHERLER

YENİ NESİL GELİNLERE     YENİ NESİL MÜCEVHERLER
Hanzade Topaloglu

‘’Her alanda ekolojik ürünlere ilgimizin arttığı bu dönemde, mücevherde de artık evreni koruyan teknolojilere yöneliyoruz.

Gelinlerin de Yeni mücevher akımı ‘Laboratuvar ortamında üretilen Pırlanta Hibritler’. 

Ülkemizde TOPHILLS’in tek yetkilisi olduğu ‘Diamond Hybrid®’ suni bir taş değildir. Daha ziyade insan yapımı aşılanmış amorf elmas olarak düşünülebilir. Pırlanta Hibritler, en gelişmiş elmas infüzyonudur. Okyanus incisi – Havuzda yetişen Kültür İncisi örneği gibi. Yaradılış sırasında tohum dediğimiz çekirdek taş, minik elmas kristallerinden oluşan amorf bir elmasla sarılır ve katmanlanır.  Bu gelişigüzel yapılan karbon bağlarıyla bağlandığında Sp3 elmas bağları düzenine geçer ve düzenli ışık kırılımı ile birebir elmas ışıltısı, efekti ve en yakın dayanıklılığı verir.

Tüm TOPHILLS Diamond Hybrid Ürünleri, 14 Ayar Altın ve 18 Ayar Altın Montürler ile üretilmektedir. Profesyonel tasarım ve üretim ekibi olan Tophills , kişiye özel tasarımlar da yapabilmektedir.

Bu özellikleriyle TOPHILLS Diamond Hybrid, evlilik yüzüğü; pırlanta tektaş, pırlanta beştaş alyans, suyolu, pırlanta düğün set, pırlanta su yolu , pırlanta küpe , pırlanta kolye, pırlanta su yolu bileklik gibi uzun ömürlü kullanım gerektiren tüm modellerde tüketiciye uygun maliyetle maksimum fayda sağlamak amacıyla patentli olarak üretilmiştir.

Değişen dünya düzeninde Düğünlerin de minimal hale geldiği bir gerçek. Peki nasıl bir gelinlik seçtiniz ve  gelinliğinizin nasıl bir mücevher tasarımıyla ışıldamasını istersiniz ?

Romantik gelinlik seçimleri için Floral mücevher tasarımlar;

Romantizmin ruhunu yansıtan yaprak veya çiçek figürlü gelinlik seçimlerine özel, naifliğin simgesi damla kesim  markiz kesim ve kalp kesim taşlarla bezenmiş tabiat temalı mücevherlerle gelinliğinizin son dokunuşunu yapabilirsiniz. Damla kesim pırlanta ve markiz kesim pırlantalarla bezenmiş çiçek , yaprak gibi romantik formlara sahip gerdanlık set , çiçek figürlü küpe , yüzük , bileklik , kalp kesim pırlanta gerdanlık set , kalp taşlı küpe gibi tasarımları tercih edebilirsiniz.


 

Modern gelinlik seçimleri için baget tasarımlar ;

Keskin geometrik tül desenleri veya yine geometrik kalıplı gelinlik tasarımları için, bu modernizme uygun baget veya trapez taşlarla bezenmiş mücevher tasarımları en güzel tamamlayıcılar olacaktır. Günümüzün gözde mücevher stili olarak karşımıza çıkan , pırlanta baget yüzükler , baget kesim pırlanta setler , ihtişamlı emerald kesim tek taş kolyeler ve küpeler , baget tamtur yüzükler özellikle modern gelinlerin de tercihi.


 

Vintage gelinler için art deco mücevher seçimleri ;

Geçmişten günümüze zamansızca ışıldamak isteyenler, kırık beyaz gelinlik tonları tercih edenler için, bir o kadar zamansız mücevher tasarımları da tercih etmek gerekir.  Eğer Vintage seçim yapan bir gelinseniz, yılın trendi Şampanya tonları veya art deco tasarımlar, sizin için en güzel seçimler olacaktır. Artdeco mücevher stilinin en çok tercih edilen renkli değerli taşları; safir – zümrüt – yakuttur. Bunun yanı sıra, gelinliği en çok tamamlıyacak en naif mücevherlerden olan okyanus incileri ile bezenmiş mücevherler de tercih edilir. Vintage stili gelinlik tercihlerinin de en iyi tamamlayıcısı artdeco mücevherlerdir. Artdeco pırlanta küpe , safir gerdanlık set , zümrüt küpe , zümrüt yüzük , yakut set , inci küpe , pırlantalı inci set , inci choker gerdanlık ,pırlantalı inci kolye , artdeco pırlanta taç gibi farklı mücevher tasarımları bunlara örnek olabilir.


 

Sadeliğin Asaleti :

 Gelinliğinin genel hatları ve detaylarında sadeliği tercih edenler, mücevher seçimlerinde de klasiklerle bu uyumu devam ettirebilirler. Klasik tektaş kolye, tektaş küpe, suyolu kolye, suyolu bileklik , suyolu set  tercihleri ‘Klas Klasikler’ olarak en uygun tercihler arasındadır. Ayrıca , bir mücevher klasiği olarak gördüğümüz anturaj tasarımları da bu sadeliği tamamlayıcı mücevher klasikleri olarak kabul edebiliriz. Anturaj mücevher tasarımları, ortası büyük karatta etrafı minik taşlarla bezenmiş klasik mücevher stilidir. Anturaj setler , anturaj baget yüzükler , anturaj küpeler bu stile örnek gösterilebilir.

All comments are moderated before being published.

Read our Privacy Policy and Terms of Service.

Diğer Yazılarımız

  • ELMAS VE PIRLANTA AYNI MIDIR? FARKI NEDİR ?

    ELMAS VE PIRLANTA AYNI MIDIR? FARKI NEDİR ?

  • EVDE MÜCEVHER BAKIMI NASIL YAPILIR ?

    EVDE MÜCEVHER BAKIMI NASIL YAPILIR ?

  • MÜCEVHER ÜRETİMİNDE KULLANILAN DEĞERLİ METALLER

    MÜCEVHER ÜRETİMİNDE KULLANILAN DEĞERLİ METALLER